24 de març del 2009

Google Docs


Aquesta és una altra aplicació que ens ofereix el Google i que al igual que el Google Notebook, ens facilita el treball en grup via internet.

Amb Google Docs podem crear documents, fulles de càlcul i presentacions online. Aquests documents, els podem veure des de qualsevol ordinador, només hem d’accedir a la nostra compta de gmail amb un explorador web.

Google Docs permet també compartir els documents amb qualsevol usuari registrat. El fet de poder compartir els documents que desitgem amb qui nosaltres decidim ens permet treballar en grup de forma més àgil, doncs facilita o quasi elimina la necessitat d’ajuntar parts o d’acordar com enllaçar aquestes. Amb aquesta eina poden treballar varies persones sobre un mateix document, al mateix temps, cada una des del seu ordinador.

Per utilitzat el Google Docs:

  • Primer haurem d’entrar a l’adreça: http://docs.google.com.
  • Allà usarem el nostre usuari i contrasenya de GMail.
  • Per crear un nou document clicarem al menú “New” i allà es selecciona el document a crear:
          - Document de text
          - Presentació
          - Full de càlcul
  • Un cop creat el document, per compartir-lo amb altres usuaris només hem de seleccionar-lo i clicar al menú “Share”. En la pantalla que apareixerà podrem indicar els usuaris que volem afegir com col·laboradors o visualitzadors del document.
  • Altres opcions interessants són:
          - Poder importar arxius ja creats
          - Poder exportar els arxius definitius en varis formats (HTML, Word, PDF)

En definitiva Google Docs és una solució per poder treballar online, d’una manera senzilla alhora que ens serveix per tenir els documents sempre a punt, estiguem on estiguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada